İyi Baklava Nasıl Anlaşılır?

                    

 

                   

         Baklavanın rengi altın sarısı olmalıdır. Eski ustaların

         tabiriyle “24 ayar altın” rengidir. 

          Baklava tepsisinin boşalan yerlerinde fazla şerbet varsa, ya glikoz şurubu

         kullanıldığından, ya da kilo olarak ağır çekmesi içindir.

        Şerbeti kararında olmalıdır. 

 

 

 

 

 

 

 

İyi bir baklavaya çatal batırıldığında, ya da ısırıldığında bir “çıtırtı” duyulur.

Bu yufkanın ince açıldığının göstergesidir.

 

 

 

 

 

 

 

                          Baklavadan, buram buram sadeyağ, harç olarak ise;  kullanılan fıstık veya

                        cevizin kokusu geliyorsa o baklava mideyi rahatsız etmez.

SSL Secure, Visa, Mastercard, Troy, American Express

© 2022 Gaziantepli HACI İBRAHİM USTA Tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.